Kina osudila upozorenje SAD-a o putovanjima u Kinu

Kina je u ponedjeljak osudila upozorenje SAD-a protiv putovanja u Kinu i pozvala SAD da prestane s radnjama koje ometaju pragmatičnu suradnju između dviju zemalja.

Navedeno je rekla glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning na redovitoj tiskovnoj konferenciji kao odgovor na upozorenje za putovanja koje je izdalo Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a u kojem se sugerira američkim građanima da ponovno razmisle o putovanju u Kinu zbog “samovoljnog provođenja lokalnih zakona, uključujući u vezi sa zabranama izlaska i rizika od nezakonitog pritvaranja.”

Mao je naglasila kako je Kina zemlja vladavine prava, a odluke relevantnih odjela o provedbi sigurnosnih pregleda stranih poduzeća donose se na temelju zakona i činjenica.

Kina poziva građane i poduzeća iz svih zemalja da posjete i posluju u Kini te će štititi njihovu sigurnost i legitimna prava i interese, uključujući slobodu ulaska i izlaska, u skladu sa zakonom, dodala je.

Pozvala je SAD da odmah isprave svoje nedjelo, prestanu samovoljno pritvarati i nezakonito i neselektivno kazneno goniti kineska poduzeća i građane te učinkovito zaštitite legitimna prava i interese kineskih poduzeća i građana u SAD-u.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.