Kineski potpredsjednik pozvao na zajednički razvoj i prosperitet

Kina je spremna raditi sa svim zemljama na učvršćenju razvojnog konsenzusa i rješavanju problema radi zajedničkog razvoja i prosperiteta, rekao je u utorak kineski potpredsjednik Han Zheng.

Han je to rekao na sastanku s predstavnicima iz Azije, Afrike i Latinske Amerike koji sudjeluju na prvoj konferenciji na visokoj razini Foruma o globalnom djelovanju za zajednički razvoj u Pekingu.

Pozdravljajući aktivno sudjelovanje predstavnika i njihove napore u promicanju sastanka radi postizanja važnih rezultata, Han je rekao kako niz inicijativa, uključujući Globalnu razvojnu inicijativu, kineskom mudrošću pridonosi rješavanju zajedničkih izazova s kojima se suočava čovječanstvo te su široko priznate u međunarodnoj zajednici.

Ističući važnost zajedničkog razvoja, Han je rekao da Kina unapređuje nacionalni preporod kroz kineski put modernizacije, obećavši da će raditi sa svim zemljama na konsolidaciji razvojnog konsenzusa i rješavanju razvojnih problema.

Također je rekao da će Kina pomoći u ubrzanju provedbe UN-ovog Programa za održivi razvoj 2030., s ciljem izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.