Xi naglasio više standarde u otvorenom gospodarstvu i energetsku tranziciju

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u utorak je naglasio napore za uvođenje novih sustava za otvoreno gospodarstvo višeg standarda i promicanje postupnog prijelaza s dvostruke kontrole nad količinom i intenzitetom potrošnje energije na dvostruku kontrolu nad količinom i intenzitetom ispuštanja ugljika.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, navedeno je rekao dok je predsjedavao sastankom Središnjeg povjerenstva za produbljivanje cjelokupne reforme, na čijem je čelu.

Xi je rekao kako su novi sustavi za otvoreno gospodarstvo višeg standarda strateški potez za aktivno poticanje reformi i razvoja kroz otvaranje.

Naglasio je važnost institucionalnog otvaranja i produbljivanja institucionalne reforme u ulaganjima, trgovini, financijama i inovacijama, između ostalih ključnih područja razmjene i suradnje, kako bi aktivno podigli otvaranje Kine na novu razinu.

Izgradnja ekološke civilizacije ušla je u ključno razdoblje u kojem je smanjenje ispuštanja ugljika postalo strateški fokus, rekao je Xi.

Pozvao je na napore za bolju kontrolu nad količinom i intenzitetom potrošnje energije i postupni pomak prema kontroli količine i intenziteta ispuštanja ugljika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.