CGTN-ova anketa: Generativna umjetna inteligencija divlje raste i gotovo 90% globalnih korisnika interneta poziva na učinkovitu regulaciju

Primjena tehnologije generativne umjetne inteligencije nadmašila je ljudska očekivanja. Dok se ljudi dive zadivljujućim performansama tehnologije inteligencije, također su duboko zabrinuti zbog problema informacijske etike i sigurnosti. Prema anketi za globalne korisnike interneta koju je pokrenuo CGTN, gotovo 90% ispitanika vjeruje da bi tehnološke inovacije za generativnu tehnologiju umjetne inteligencije trebale biti popraćene učinkovitom regulativom kako bi se izbjegli potencijalni rizici.

U anketi je gotovo polovica ispitanika, 44%, reklo da su bili izloženi ili koristili generativne proizvode povezane s umjetnom inteligencijom u svakodnevnom životu. Uz to, 85,7% ispitanika izrazili je zabrinutost zbog pitanja privatnosti.

Sedam kineskih odjela, uključujući kinesku Upravu za kibernetički prostor, zajednički su objavili mjeru za reguliranje sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom. Prema anketi, 89,2 posto ispitanika cijeni pristup Kine i vjeruje da potencijalne rizike treba učinkovito izbjegavati uz poticanje tehnoloških inovacija.

Također, 82% vjeruje da bi međunarodnu suradnju trebalo unaprijediti radi promicanja tehnoloških inovacija u umjetnoj inteligencije i zaštite od rizika i izazova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.