Xi se sastao s bivšim filipinskim predsjednikom

Kineski predsjednik Xi Jinping sastao se u ponedjeljak s bivšim filipinskim predsjednikom Rodrigom Duterteom u državnom pansionu Diaoyutai u Pekingu.

Xi je rekao da je Duterte, dok je bio predsjednik Filipina, odlučno napravio strateški izbor poboljšanja odnosa s Kinom, sa stavom odgovornosti prema narodu i povijesti. Kinesko-filipinski odnosi uspjeli su se vratiti na ispravan kolosijek i napredovati, što je dokaz važnog doprinosa koji je Duterte dao prijateljskoj razmjeni između dviju zemalja.

Napominjući kako su Kina i Filipini zemlje u razvoju u Aziji, Xi je rekao da je razvoj dviju zemalja ukorijenjen u dobrosusjedskom i prijateljskom perifernom okruženju i azijskoj obitelji uzajamno korisna suradnje.

Kina podržava politiku susjedske diplomacije koja uključuje prijateljstvo, iskrenost, uzajamnu korist i uključivost te je uvijek bila predana uspostavi prijateljstva i partnerstva sa susjedima, rekao je Xi.

Kina uvijek pridaje važnost kinesko-filipinskim odnosima i voljna je surađivati s Filipinima na promicanju stabilnog i dugoročnog razvoja bilateralnih odnosa, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.