Nastavlja se bitka protiv komaraca

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin u srijedu je na redovitoj konferenciji za novinare izvijestio o trenutnom stanju komaraca na području grada Osijeka i o daljnjim planiranim aktivnostima.  

Situacija je relativno zadovoljavajuća, nemamo više one iznimno visoke brojke kakve smo imali na početku sezone komaraca. Koncentracija komaraca na dan 19. srpnja nešto je veća na području Sarvaša, Nemetina, Juga II i Višnjevca te su izdane nove preporuke NZJZ-a – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.  

 – Jučer su izdane četiri nove preporuke za adulticidni tretman sa zemlje za područja na kojima je izmjerena veća brojnost komaraca na temelju kojih će se danas provesti četiri nova tretmana. Do sada smo proveli 117 preporuka NZJZ-a – rekao je Vulin te dodao da je do danas na borbu protiv komaraca utrošeno oko  990 tisuća eura. Podsjetio je da je Grad Osijek ove godine osigurao oko 1,5 milijuna eura od čega je 700 tisuća iz gradskog proračuna, 200 tisuća iz proračuna OBŽ-a i 600 tisuća iz državnog proračuna.  

Vidimo da je stanje znatno bolje u odnosu na prije 2 mjeseca kada smo imali značajno veće brojke. Do kraja sezone komaraca nisu najavljeni novi vodni valovi tako da sve ove aktivnosti koje sada radimo su usmjerene na održavanju i kontroliranju stanja njihove brojnosti diljem grada. Ako se pojave, svakako ćemo reagirati i provesti tretmane kako bismo brojnost komaraca zadržali na prihvatljivoj razini – zaključio je zamjenik gradonačelnika Vulin.  

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.