Xi naglasio mladost, solidarnost, uključivost u viziji zajedničke budućnosti

Kineski predsjednik Xi Jinping i njegova supruga Peng Liyuan u petak su bili domaćini banketa u Chengduu, glavnom gradu jugozapadne kineske pokrajine Sichuan, kako bi poželjeli dobrodošlicu gostima koji su prisustvovali na svečanosti otvorenja 31. ljetnog izdanja FISU Svjetskih sveučilišnih igara.

Obraćajući se na banketu, Xi je u ime kineske vlade i naroda izrazio toplu dobrodošlicu svim uzvanicima koji su doputovali putuju u Kinu i prisustvovali na svečanosti otvorenja igara.

Ističući kinesku predanost organiziranju jednostavnih, sigurnih i sjajnih Igara, Xi je rekao da je usprkos bolesti COVID-19 i drugim nepovoljnim čimbenicima, Kina snažno djelovala kako bi ispunila svečano obećanje za uspješne Svjetske sveučilišne igre i dala nove doprinose zalaganjima za međunarodni sport mladih.

Pozvao je na okupljanje mladih iz cijeloga svijeta radi promicanja svjetskog mira i razvoja snagom mladih te prenošenje duha Svjetskih sveučilišnih igara kako bi se solidarno suočili s globalnim izazovima.

Napominjući da je Chengdu jedan od najdinamičnijih i najsretnijih gradova u Kini, Xi je potaknuo goste da obiđu grad kako bi iz prve ruke doživjeli i podijelili višestruke manifestacije kineske modernizacije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.