Xi tijekom inspekcije Zapovjedništva zapadnog područja NOV-a istaknuo važnost poticanja modernizacije oružanih snaga

Kineski predsjednik Xi Jinping naglasio je važnost ubrzanja napora za modernizacijom oružanih snaga.

Predsjednik Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, navedeno je rekao u srijedu u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sichuan tijekom inspekcije zračnih snaga Zapovjedništva zapadnog područja Narodnooslobodilačke vojske (NOV-a).

Xi je proveo inspekciju uoči dana vojske Kine koji se obilježava 1. kolovoza.

U ime Centralnog komiteta KPK-a i Središnjeg vojnog povjrenstva, Xi je uputio iskrene pozdrave svim časnicima i vojnicima zračnih snaga zapovjedništva, kao i blagdanske pozdrave pripadnicima NOV-a i Narodne naoružane policije, civilnom osoblju zaposlenom u vojsci te članovima milicije i rezervnih snaga.

Xi je naglasio važnost jačanja vojne pripravnosti i osiguranja sigurnosti zračnog prostora provođenjem redovite obrane zračnog prostora.

Također, Xi je zahtijevao ubrzano uvođenje nove opreme i postrojbi kako bi se stvorile borbene snage. Nova oprema i postrojbe trebaju biti integrirane u postojeće borbene sustave.

1 KOMENTAR

  1. Kao vojnik s dugogodišnjim iskustvom u borbenom sektoru želim pozdraviti težnju kineskog naroda za važnosti jačanja vojne pripravnosti. Hrvatska je nedavno obilježila 32. godišnjicu ustrojavanja Hrvatske vojskea, a obilježava se u spomen kada je održana prva smotra Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a. Od 2016. godine do danas udvostručen je hrvatski obrambeni proračun, s pola na više od milijardu eura. Takvim ulaganjem daje se zamah modernizaciji Hrvatske vojske, njenoj sposobnosti i uvježbanosti. Nabavljamo moćne avione Rafale, helikoptere Black Hawk, borbena vozila Bradley, dodatne Patrije. Stižu i nove moćne haubice. Gradimo brodove za Hrvatsku mornaricu, uključujući i više namjenske izvan-obalne brodove. Jačemo sposobnosti u području besposadnih sustava, obnavljamo zalihe streljiva, unaprijeđujemo mobilnost operativnih postrojbi, a uskoro su tu i moderni protuzračni i protuoklopni sustavi. Međutim, nemojmo smetnuti s uma da je vojna služba, uključujući i vođenje vojnih operacija, a u konačnici i ratovanje, prije svega ljudska aktivnost. Pozdrav svima u redakciji uz poruku uvijek budi spreman i postojan!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.