Zamjenik kineskog premijera pozvao na smanjenje broja žrtava i materijalnih gubitaka nakon što su poplave izazvale pustoš

Foto: VCG

Zamjenik kineskog premijera Zhang Guoqing je tijekom inspekcije u sjeveroistočnoj kineskoj provinciji Heilongjiang pozvao na napore za smanjenje broja žrtava i materijalnih gubitaka,  nakon što su kišne oluje i poplave izazvale pustoš u Kini prošlog tjedna.

Zhang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, upravljao je radom na kontroli poplava na prvim linijama u subotu i nedjelju, provjeravajući preseljenje lokalnog stanovništva i pregledavajući razine vode.

Trebalo bi angažirati više profesionalnih snaga za potragu i spašavanje nestalih i zarobljenih ljudi, rekao je Zhang, ističući kako ne treba štedjeti napore.

Zhang je rekao da bi lokalne vlasti trebale nastojati sniziti razinu vode u rezervoarima, ojačati nasipe i brzo evakuirati stanovništvo u pogođenim područjima. Komunikacije, prijevoz, struja i vodoopskrba trebaju se brzo obnoviti kako bi se životi ljudi što prije vratili u normalu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.