Glasnogovornik: Kina će nastaviti doprinositi političkom rješavanju ukrajinske krize

Foto: VCG

Kina će nastaviti jačati dijalog i komunikaciju sa svim stranama i pridonijeti političkom rješenju ukrajinske krize, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik je to rekao kada su ga upitali za više informacija o sudjelovanju posebnog predstavnika kineske vlade za euroazijska pitanja Li Huija na sastanku u Džedi o ukrajinskom pitanju prošlog vikenda.

Glasnogovornik je rekao da je Li 5. kolovoza otputovao u Džedu u Saudijskoj Arabiji kako bi na poziv prisustvovao na sastanku o ukrajinskom pitanju. Li je održao opsežne kontakte i razmjene sa zainteresiranim stranama, jasno iznio stajalište i prijedloge Kine, saslušao mišljenja i savjete raznih strana i radio na boljem razumijevanju političkog rješenja ukrajinske krize. Pozitivna uloga Kine u promicanju pregovora za mir u potpunosti je prepoznata.

Glasnogovornik je rekao da će Kina nastaviti djelovati u duhu četiri načela, zajedničkih napora u četiri područja i tri zapažanja koje je predložio predsjednik Xi Jinping, raditi na temelju dokumenta o kineskom stajalištu o političkom rješenju ukrajinske krize, unaprijediti dijalog i komunikaciju sa svim stranama te pridonijeti političkom rješavanju ukrajinske krize.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.