Svetkovina Velike Gospe u Aljmašu

Trodnevnica će biti 11., 12. i 13 kolovoza svetom misom u 19 sati koju će predvoditi fra Ivan Matić, voditelj duhovnih obnova u kući susreta Tabor. Dan uoči Velike Gospe pobožnost križnoga puta na aljmaškoj Kalvariji počinje u 17 sati i 30 minuta, nastavlja se svetom misom u 19 te procesijom sa svijećama do kapelice Gospe pod lipom u 21 sat. Od ove godine novost je sveta misa za mlade u 22 sata.

Na samu svetkovinu mise su u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati kaže upravitelj Svetišta, dr. Tomislav Ćurić.

Središnje misno slavlje u 10 sati predvodit će đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić. U podne je misa za žrtve Domovinskog rata i stradalnike dok je u 18 sami misa za roditelje s djecom na kojoj će biti blagoslov djece i obitelji. Upravitelj Svetišta poziva sve hodočasnike i vjernike da dođu u Aljmaš. “Želimo da svi, koji dođu u Aljmaš, se lijepo osjećaju te duhovno dožive sve što će im se ponuditi kako bi osvježeni i blagoslovljeni Gospinim zagovorom išli dalje kroz život,” poručio je upravitelj Svetišta dr. Tomislav Ćurić.

Svi prilazni putovi i alternativne staze bit će uređene. Jedan je planinarski pješački put Mišino brdo – Aljmaš te prilazni put kroz polja koja su obrađena iznad Mišinoga brda te je put do Svetišta kraći za 7 kilometara. Pješacima se preporuča korištenje biciklističke staze od Nemetina do kružnog toka kod skretanja za Aljmaš kako ne bi ugrožavali sebe i vozače. Osigurano je 12 jutara uređenih parkirališta. Hodočasnici se mole za strpljenje te da poštuju upute prometne policije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.