Kina i ostale zemlje BRICS-a zabilježila brz rast trgovine u razdoblju od siječnja do srpnja

Foto: VCG

Trgovina Kine s ostale četiri zemlje članice BRICS-a zadržala je snažan rast tijekom prvih sedam mjeseci ove godine, prema službenim podacima objavljenim u ponedjeljak.

Prema podacima kineske Glavne carinske uprave, uvozna i izvozna trgovina Kine s drugim članicama BRICS-a je porasla za 19,1% u odnosu na prethodnu godinu, dosegnuvši iznos od 2,38 bilijuna juana (oko 330,62 milijardi američkih dolara) tijekom razdoblja od siječnja do srpnja.

Podaci također pokazuju da je izvoz porastao za 23,9% na godišnjoj razini, dosegnuvši 1,23 bilijuna juana, dok se uvoz povećao za 14,3% u odnosu na prethodnu godinu, dostižući iznos od 1,15 bilijuna juana.

Trgovina s ovim zemljama činila je 10,1 posto ukupne kineske vanjske trgovine tijekom prvih sedam mjeseci, što je porast od 1,6 postotnih bodova u usporedbi s prethodnom godinom, prema podacima carinskih vlasti.

Prema carinskim podacima, trgovina Kine s ostalim članicama BRICS-a porasla je za 17% na godišnjoj razini, dosegnuvši iznos od 3,69 bilijuna juana u 2022. godini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.