Kineski premijer naglasio ubrzan razvoj digitalnog gospodarstva

U ponedjeljak je kineski premijer Li Qiang naglasio važnost jačanja i širenja kineskog digitalnog gospodarstva kako bi se podržao gospodarski oporavak i potakao razvoj visoke kvalitete.

Li je istaknuo da kinesko digitalno gospodarstvo ima širok prostor za razvoj zahvaljujući ogromnom tržištu zemlje, obilnim resursima podataka i bogatim scenarijima primjene. Navedeno je izjavio na  studijskoj sjednici Državnog vijeća o olakšavanju duboke integracije digitalnih tehnologija i realnog gospodarstva koja je održana u ponedjeljak popodne.

Premijer je istaknuo važnost zajedničkih napora u promicanju neovisne inovacije kako bi se ostvarili proboji u ključnim tehnologijama, dok bi temeljne industrije digitalnog gospodarstva trebale napredovati.

Li je također pozvao na sveobuhvatnu transformaciju tradicionalnih sektora poput proizvodnje, usluga, poljoprivrede i izgradnje te izgradnju više digitalne infrastrukture unaprijed.

Napomenuo je kako razvoj digitalnog gospodarstva zahtijeva povoljno okruženje te dodao da treba primijeniti inkluzivan i oprezan pristup prilikom reguliranja tog sektora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.