Xi naglašava veće napore za izgradnju prelijepog Xinjianga u nastojanju za kineskom modernizacijom

Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je pozvao na čvrsto razumijevanje strateškog pozicioniranja Xinjianga u sveukupnoj nacionalnoj situaciji i bolju izgradnju prelijepog Xinjianga u procesu slijeđenja kineske modernizacije.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Centralne vojne komisije, iznio je ove primjedbu kad je u Urumqiju bio izviješten o radu partijskog komiteta i vlade auutonomne regije Xinjiang Uygur na sjeverozapadu Kine, kao i Xinjiang Production and Construction Corps.

Zahtijevao je temeljite, pedantne, konkretne i trajne napore za razvoj prekrasnog Xinjianga koji je ujedinjen, harmoničan, napredan i kulturno napredan, sa zdravim ekosustavima i ljudima koji žive i rade u zadovoljstvu, u procesu slijeđenja kineske modernizacije.

Xi je bio u Xinjiangu nakon povratka u Kinu s 15. samita BRICS-a i državnog posjeta Južnoj Africi.

Prepoznajući postignuća Xinjianga u različitim aspektima, Xi je rekao da je rad vezan za Xinjiang od posebne važnosti u radu Partije i zemlje, te se tiče sveukupnog zadatka izgradnje Kine u jaku modernu socijalističku zemlju u svakom pogledu i promicanja pomlađivanja kineska nacija.

Trebalo bi uložiti napore ne samo u rješavanje istaknutih problema koji trenutačno ograničavaju razvoj i stabilnost Xinjianga, već i u stvaranje dugoročnih aranžmana za promicanje temeljnog, osnovnog i dugoročnog rada za trajni prosperitet i stabilnost u regiji, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.