Trgovinsko vijeće: Kineske tvrtke zainteresirane za međunarodne sajmove

Foto: VCG

Tvrtke iz cijele Kine pokazuju entuzijazam za održavanjem i sudjelovanjem na trgovinskim izložbama u inozemstvu te općenito za proširenje svojih poslovnih aktivnosti u inozemstvu, priopćilo je u srijedu Kinesko vijeće za promicanje međunarodne trgovine.

U srpnju je kineski nacionalni sustav promicanja trgovine izdao 748 privremenih dozvola/ privremenih ulaznih dozvola (ATA karneta), što je porast od 205,28% u odnosu na godinu dana ranije, odražavajući nepromijenjeni interes kineskih tvrtki za izložbama u inozemstvu, rekao  je glasnogovornik vijeća Sun Xiao na tiskovnoj konferenciji.

ATA karnet je međunarodni carinski i privremeni izvozno-uvozni dokument. Ukupno 505 tvrtki je prošlog mjeseca podnijelo zahtjev za njima, što je porast od 250,69% u odnosu na godinu dana ranije, rekao je Sun.

Podaci  Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine također pokazuju da je država u srpnju izdala preko 546 200 certifikata za promicanje trgovine, uključujući ATA karnete i Certifikate o podrijetlu, što predstavlja povećanje od 12,82% u odnosu na godinu dana ranije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.