Kina i MMF obećavaju daljnju suradnju

Foto: VCG

Kineski premijer Li Qiang sastao se u petak s direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgievom. Dvije su se strane obvezale na daljnje jačanje suradnje.

Napominjući da je kinesko gospodarstvo ove godine zadržalo održivi trend oporavka, Li je rekao da će Kina dodatno ojačati koordinaciju politike i promicati gospodarski rast, držeći se reformi i otvaranja.

Kina će optimizirati razvojno okruženje za privatna poduzeća, poboljšati opseg i strukturu vanjske trgovine i uložiti veće napore u privlačenje i korištenje stranog kapitala, rekao je premijer.

Li je rekao da je Kina voljna produbiti suradnju s MMF-om i podržati MMF u nastavku igranja značajne uloge u globalnom upravljanju. Izrazio je nadu da će MMF-ova 16. opća revizija kvota postići značajne rezultate.

Izrazio je nadu da će se MMF suprotstaviti protekcionizmu i svakom obliku razdvajanja i prekidanja lanca, zaštititi ekonomsku globalizaciju i slobodnu trgovinu, održati stabilan i neometan tijek globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca te poboljšati zastupljenost, glas i utjecaj tržišta u nastajanju i zemalja u razvoju u međunarodnim poslovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.