Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova: Suradnja u okviru Pojasa i puta potiče globalno smanjenje siromaštva

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Kina je uvjerena da će visokokvalitetna suradnja u okviru Pojasa i puta donijeti više dobrobiti ljudima i pomoći u osnaživanju globalnih napora za smanjenje siromaštva, rekla je u utorak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Mao Ning rekla je to je na redovnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na pitanje o utjecaju inicijative Pojas i put na globalno smanjenje siromaštva.

Mao je rekla da je tijekom proteklog desetljeća inicijativa Pojas i put potaknula gotovo bilijun američkih dolara ulaganja na globalnoj razini i izvukla 40 milijuna ljudi iz siromaštva. Mehanizam poljoprivredne suradnje u okviru inicijative pomogao je osiromašenom stanovništvu u partnerskim zemljama omogućiti pristup hrani i odgovoriti na prehrambene krize. Industrijska ulaganja i infrastrukturni projekti u sklopu inicijative stvorili su golemu količinu radnih mjesta.

“Uvjereni smo da će visokokvalitetna suradnja u okviru inicijative Pojas i put donijeti više koristi ljudima i pomoći u osnaživanju globalnih napora za smanjenje siromaštva”, rekla je Mao.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.