Kineski premijer: O regionalnim pitanjima treba odlučivati bez vanjskog uplitanja

Osvrćući se na temeljne težnje Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS-a), njezine članice okupile su se kako bi osigurale da o regionalnim pitanjima odlučuju regionalne zemlje kroz konzultacije, bez uplitanja zemalja izvan regije, rekao je kineski premijer Li Qiang u četvrtak u Biškeku.

Tijekom govora na 22. sastanku Vijeća šefova vlada država članica ŠOS-a, Li je pozvao na zajedničku izgradnju sigurnosne barijere u regiji i odlučan otpor vanjskom uplitanju.

U govoru, Li je rekao da je na samitu ŠOS-a u srpnju ove godine dodatno postignut važan konsenzus i identificirani ključni zadaci na provođenju Šangajskog duha i izgradnji bliže zajednice ŠOS-a koja dijeli budućnost, dodajući kako je Kina voljna surađivati sa svim stranama na provedbi duha samita.

Radujući se budućnosti, članice SCO-a trebale bi imati na umu temeljne težnje i podržati ključ uspjeha, rekao je Li, naglašavajući da vođene vizijom izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, članice ŠOS-a trebaju raditi zajedno i ostvarivati zajednička postignuća, solidno unaprijediti suradnju u raznim područjima te pružiti više izvjesnosti i pozitivne energije miru i razvoju regije i svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.