Volkswagen: Revizija nije pronašla znakove “prisilnog rada” u tvornici u Xinjiangu

Foto: VCG

Revizija Volkswagenove tvornice u zajedničkom vlasništvu u Autonomnoj ujgurskoj regiji Xinjiang na sjeverozapadu Kine nije pronašla nikakve naznake korištenja prisilnog rada, priopćio je njemački proizvođač automobila u utorak.

Revizija, koju je provela njemačka tvrtka za dubinsku analizu ljudskih prava Loening Human Rights & Responsible Business, uključivala je intervjue na licu mjesta i inspekciju ugovora zaposlenika i isplata plaća za 197 zaposlenika tvornice.

Volkswagen je priopćio da je revizija provedena u skladu s međunarodno priznatim standardom sustava upravljanja SA8000, temeljenim na međunarodnim načelima ljudskih prava, koji procjenjuje osam područja uključujući dječji rad, prisilni rad te zdravlje i sigurnost.

Loening je utvrdio da su zaposlenici kvalificirani, s radnim stažem u tvrtki do 10 godina te rade niskim intenzitetom i plaćeni su iznad prosjeka u regiji.

Šef Volkswagena za Kinu Ralf Brandstaetter također je prilikom obilaska tvornice u veljači rekao kako nema dokaza o kršenju ljudskih prava ili prisilnom radu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.