Kineski premijer poziva na napore za suzbijanje nezgoda na radnom mjestu

Kineski premijer Li Qiang u petak je naglasio potrebu za sigurnim radom na identificiranju skrivenih opasnosti i suzbijanju čestih nesreća na radnom mjestu kako bi se zaštitili ljudski životi i imovina te osigurala društvena stabilnost.

Nedavne nesreće, koje su rezultirale teškim žrtvama, duboko su potresne i treba ih shvatiti kao duboku lekciju, rekao je Li, također član Stalnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, na nacionalnoj telekonferenciji o sigurnosti na radnom mjestu.

S približavanjem Proljetnog festivala i porastom sigurnosnih rizika, vlasti na svim mjestima i odjelima trebaju biti na visokom stupnju pripravnosti i poduzeti snažnije i ciljanije mjere kako bi osigurale sigurnost na radnom mjestu, rekao je Li.

Trebalo bi provesti temeljitu istragu kako bi se identificirale skrivene opasnosti na radnom mjestu i suzbile ih u korijenu, a ostale vrste provjera trebale bi se provoditi redovito kako bi se održao daljnji nadzor, rekao je premijer.

Li je također naglasio važnost strogog izvršavanja odgovornosti za sigurnost na radnom mjestu, pozivajući poduzeća da ubrzaju napore u uspostavljanju sustava odgovornosti za sigurnost na radnom mjestu, popunjavanju regulatornih praznina i poboljšanju sposobnosti hitnog odgovora na primarnoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.