Kina i Tajland ulaze u “eru bez viza”, kaže kineski ministar vanjskih poslova

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u nedjelju u Bangkoku da će Kina i Tajland službeno ući u “doba bez viza” od 1. ožujka, nakon što potpisali sporazum o međusobnom izuzeću od viza.

Wang je to rekao na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon godišnjih konzultacija sa zamjenikom tajlandskog premijera i ministrom vanjskih poslova Parnpree Bahiddha-Nukarom, dodajući da će to sigurno podići bilateralne međuljudske razmjene na novu razinu.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao je da Kina uvijek vidi Tajland kao prioritet u diplomaciji sa susjednim zemljama.

Dodao je da Kina cijeni čvrstu predanost Tajlanda načelu jedne Kine i aktivnu podršku Globalnoj razvojnoj inicijativi, Globalnoj sigurnosnoj inicijativi i Globalnoj civilizacijskoj inicijativi.

Napominjući da će se iduće godine obilježiti 50. godišnjica kinesko-tajlandskih diplomatskih odnosa, Wang je rekao da su u proteklih pola stoljeća bilateralni odnosi izdržali test promjenjivog međunarodnog krajolika i postajali sve jači.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.