Xi kaže da će raditi s Trongom na promicanju kinesko-vijetnamske zajednice sa zajedničkom budućnošću

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i kineski predsjednik Xi Jinping rekao je u petak da je spreman surađivati s vijetnamskom stranom na promicanju kinesko-vijetnamske zajednice sa zajedničkom budućnošću i vidjeti kako ona pušta korijenje i donosi plodove.

Xi je to rekao u razmjeni čestitki povodom Blagdana proljeća s Nguyenom Phu Trongom, generalnim sekretarom Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama (KPV).

Xi je u svojoj poruci uputio iskrene pozdrave i najbolje želje za Blagdan proljeća Trongu, CPV-u kao i vijetnamskoj vladi i narodu u ime KPK-a, kineske vlade i kineskog naroda.

Godina 2023. bila je epohalna u povijesti kinesko-vijetnamskih odnosa, sa čestim razmjenama na visokoj razini između dviju strana, čvršćim političkim međusobnim povjerenjem, ubrzanjem sinergije njihovih razvojnih strategija, snažnim zamahom sveobuhvatne suradnje, živahne aktivnosti razmjene među ljudima i tradicionalnim prijateljstvom koje postaje sve jače, rekao je Xi.

Xi je rekao da je 2024. spreman održavati bliske kontakte s Trongom u usmjeravanju dviju strana u učvršćivanju novog pozicioniranja bilateralnih veza i uložiti usklađene i čvrste napore u promicanju visokokvalitetnog razvoja razmjene i suradnje putem svih kanala, na svim razinama i u svim sektorima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.