Kineske robe uživaju veliku popularnost u inozemstvu, evo i zašto

Foto: VCG

Približava se kineska Nova godina zmaja, i svijet je pod atmosferom blagdana. Danas, kineska Nova godina, odnosno Blagdan proljeća već je postao javni praznik u skoro 20 zemalja, a oko jedna petina stanovnika u svijetu na različite načine slave Novu godinu kineskog tradicionalnog kalendara. Prema podacima prekogranične platforme e-trgovine kineske Alibabe, crveni paketi, izrezane dekoracije za prozore, kineski čvorovi, kineski novogodišnji kupleti i drugi proizvodi, uključujući novogodišnje slijepe kutije kineskih brendova, prodavani su u stotine zemalja širom svijeta.

Popularnost kineskih proizvoda ne događa se samo u ovom trenutku. U prošloj godini su kineske robe već uživale veliku popularnosti prilikom „crnog petka“ u Južnoj Koreji. Zadnjih godina, europski građani su masovno kupovali elektrotermalne deke i drugu bijelu tehniku za zagrijavanje. Kineski čajevi i kozmetika također su postali omiljeni proizvodi kod mladića u inozemstvu. Kineski proizvodi uživaju „valove“ popularnosti, a što je razlog za to?

Foto: VCG

Foto: VCG

Potrošačima su prvobitne potrebe kvaliteta i udobnost proizvoda. Uzmemo li domaća električna vozila kao primjer, od ove Nove godine je naglo narasla kupnja kineskih električnih tricikla preko e-trgovinske platforme američkih potrošača. Prijevozno sredstvo za kratke udaljenosti koje je više nego obično u Kini, dobro ispunjava prometne zahtjeve kod velikih farma u Americi i uskih ulica u europskim gradovima. Dobro se funkcionira uz visoku kvalitetu i zrelu tehniku – iza popularnosti kineskih proizvoda stoji dugoročna prednost lanaca proizvodnje i opskrbi.

Zahvaljujući sposobnosti za razvijanje i inovaciju, kao i fleksibilnosti koja se prilagođava s lokalnim potrebama, kineski proizvodi upravo donose novo iskustvo potrošačima širom svijeta. Zadnjih dana, međunarodna agencija za računovodstvo Ernst & Young je u suradnji s kineskim agencijama objavila zajedničko izvješće, ističući da je Kina važna proizvodna baza i izvoznik potrošačke elektronike i bijelih tehnika u svijetu, a njen udio na globalnom tržištu iznosi preko 22%.

Foto: VCG

Foto: VCG

Potrošači širom svijeta kupuju kineske proizvode ne samo zbog visoke kvalitete, već i zbog posebnog šarma i kulturne vrijednosti. Rukotvorine nematerijalne kulturne baštine, tradicionalne haljine Qipao i čajevi iz Kine su našli svoja mjesta na inozemnim tržištima, a povijesni brendovi rakije su se predstavili na Summitu G20, Forumu u Davosu i na drugim međunarodnim događajima. Tradicija od više od 5000 godina je omogućila kineskim proizvodima bolju prezentaciju na svjetskoj sceni. Zato i sve više inozemnih potrošača interesiraju kineski proizvodi.

Kad je stvar etnička, onda je i svjetska. U gene kineskih proizvoda se upisuju i kineske sjajne tradicije i kulture. Popularnost kineskih proizvoda je ne samo unaprijedila prosperitet svjetske trgovine i razvoj gospodarstva, već je također i omogućila međusobno učenje svjetskih civilizacija, te svijetu doprinijela snagom iz Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.