Kineski potpredsjednik sastao se sa švicarskim ministrom vanjskih poslova u Pekingu

Kineski potpredsjednik Han Zheng sastao se u utorak sa švicarskim saveznim vijećnikom i ministrom vanjskih poslova Ignaziom Cassisom u Pekingu, pozivajući na jačanje bilateralnih odnosa.

Han je rekao kako su pod strateškim vodstvom državnih čelnika Kina i Švicarska uspostavile inovativno strateško partnerstvo, koje je postavilo dobar primjer prijateljske suradnje između zemalja različitih društvenih sustava i različitih veličina na različitim stupnjevima razvoja.

Napominjući kako se iduće godine obilježava 75. obljetnica uspostave diplomatskih veza, Han je rekao da Kina i Švicarska trebaju nastaviti lijepu tradiciju prijateljstva i suradnje, pridržavati se međusobnog poštovanja, produbljivati obostrano korisnu suradnju, zajednički promicati kulturne i međuljudske razmjene i poticati kontinuirani razvoj bilateralnih odnosa.

Kina je spremna surađivati sa Švicarskom na izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo i činjenju globalnog sustava upravljanja pravednijim i ravnopravnijim, dodao je Han.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.