Xi razmijenio čestitke s tanzanijskim predsjednikom povodom 60. obljetnice veza

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping u petak je razmijenio čestitke s tanzanijskim predsjednikom Samijom Suluhu Hassanom povodom 60. obljetnice bilateralnih diplomatskih veza.

Xi je u svojoj poruci istaknuo kako su tradicionalno prijateljstvo Kine i Tanzanije iskovale starije generacije čelnika dviju zemalja.

Tijekom proteklih 60 godina od uspostave bilateralni odnos izdržao je test međunarodnih promjena i ojačao, dodao je.

Posljednjih godina političko uzajamno povjerenje dviju zemalja kontinuirano se konsolidiralo, a suradnja na različitim poljima dala je plodonosne rezultate, što je postalo model suradnje jug-jug, istaknuo je Xi.

Stojeći na novom povijesnom polazištu, Xi je rekao da je spreman raditi s Hassanom na obnovi bilateralnog tradicionalnog prijateljstva, pretvoriti zajednički san o razvoju i pomlađivanju njihovih dviju zemalja, kao i veličanstveno poglavlje bilateralne suradnje Pojasa i puta u stvarnost, nastaviti obogaćivati konotaciju sveobuhvatnog strateškog partnerstva suradnje između dviju zemalja i dati veći doprinos izgradnji kinesko-afričke zajednice na visokoj razini sa zajedničkom budućnošću.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.