PLA provodi zajedničke vojne vježbe oko otoka Tajvana

Foto: VCG

Zapovjedništvo Kineske narodnooslobodilačke vojske (PLA) na istočnom teatru započelo je zajedničke vojne vježbe oko otoka Tajvana u četvrtak u 7:45 ujutro.

Vježbe se izvode u Tajvanskom tjesnacu, sjevernom, južnom i istočnom dijelu otoka Tajvana, kao I u područjima oko otoka Kinmen, Matsu, Wuqiu i Dongyin.

Li Xi, glasnogovornik zapovjedništva teatra, rekao je da se vojne službe, uključujući vojsku, mornaricu, zrakoplovstvo i raketne snage zapovjedništva teatra, organiziraju za izvođenje zajedničkih vježbi pod kodnim nazivom Joint Sword-2024A, od četvrtka do petka.

Vježbe su usmjerene na zajedničku patrolu borbene spremnosti precizniji more-zrak, zajedničko preuzimanje sveobuhvatne kontrole bojnog polja i zajedničke napade na ključne ciljeve, rekao je Li, dodajući da vježbe uključuju patroliranje brodova i zrakoplova koji se približavaju područjima oko Tajvane i integrirane operacije unutar i izvan otočnog lanca radi provjere zajedničkih realnih borbenih sposobnosti snaga zapovjedništva.

Glasnogovornik je rekao da vježbe također služe kao snažna kazna za separatistička djela snaga “tajvanske neovisnosti” i strogo upozorenje protiv uplitanja i provokacija vanjskih sila.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.