Kina nastavlja igrati konstruktivnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini

Kineski izaslanik poručio je u četvrtak da će Kina nastaviti igrati konstruktivnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, kao i osiguravanju regionalnog mira.

“Kina je uvijek poštivala suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i neovisni izbor naroda Bosne i Hercegovine u pogledu budućnosti svoje zemlje”, Fu Cong, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenom Kraljevstvu naroda , rekao je obrazlažući nacrt rezolucije Generalne skupštine UN-a o Međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

“Kina će nastaviti raditi na razvoju prijateljskih odnosa sa svim etničkim grupama u Bosni i Hercegovini i imati konstruktivnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i spokoja u regiji”, istaknuo je.

Kina se uvijek zalagala za to da se povijest ne zaboravlja, uči iz povijesti i sprječava ponavljanje tragedija, rekao je veleposlanik. „Nadamo se da će sve etničke grupe u Bosni i Hercegovini pokazati toleranciju i pomirenje, ići naprijed u zajedništvu i solidarnosti, te zajednički raditi na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, u cilju promicanja ekonomskog i društvenog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.