Kina pozdravlja više stranih prijatelja koji dolaze radi obostrano korisne suradnje: Glasnogovornik

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Razmjena osoblja između Kine i drugih zemalja nedavno se značajno povećala, rekao je u četvrtak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova, dodajući da Kina pozdravlja više stranih prijatelja da dođu i otkriju prilike za živu i obostrano korisnu suradnju.

Glasnogovornik Wang Wenbin iznio je ove primjedbe na dnevnom brifingu za novinare upitan da komentira vijest da je u prvom tromjesečju ove godine Kina zabilježila više od 141 milijuna ulaznih i izlaznih putovanja, što predstavlja porast od 117,8 posto u odnosu na prošlu godinu.

Wang je istaknuo da je kako bi strancima olakšala dolazak u Kinu, zemlja provela niz mjera uključujući optimizaciju viza i bezvizni ulazak za strane turističke grupe na kruzerima, te se aktivno bavila poteškoćama s kojima se strani putnici suočavaju, poput mobilnog plaćanja.

“Vjeruje se da će veze između Kine i ostatka svijeta postati sve bliže u budućnosti”, rekao je Wang, dodajući da Kina pozdravlja više stranih prijatelja da dođu u zemlju, napišu svoje priče o razmjeni između Kine i drugih zemalja i otkriju više mogućnosti za živu i obostrano korisnu suradnju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.