Kineski izaslanik pozvao na napore za zaštitu sigurnosti žena i mladih

Foto: VCG

Stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima Fu Cong pozvao je u utorak na napore za zaštitu sigurnosti žena i mladih na sastanku Vijeća sigurnosti o toj temi.

Međunarodna zajednica trebala bi uložiti napore u “promicanje primirja i prestanak nasilja kako bi se zaštitila sigurnost žena i mladih”, rekao je Fu na raspravi na visokoj razini Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) o održavanju međunarodnog mira i sigurnosti i ulozi žena i mladih.

“Kada su sigurnost, pa čak i sam opstanak ugroženi, ništa drugo nije moguće. Vijeće sigurnosti treba preuzeti svoju primarnu odgovornost za održavanje međunarodnog mira i sigurnosti i uložiti neprekidne napore u promicanju prekida vatre i okončanja borbi”, rekao je veleposlanik.

“Kina poziva strane u sukobima da poštuju obveze prema međunarodnom humanitarnom pravu, suzdrže se od korištenja žena i mladih kao vojnih ciljeva, učinkovito zajamče pristup humanitarnim zalihama i što prije se vrate na politički kolosijek rješavanja sporova”, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.