Kineski izaslanik pozvao strane u ukrajinskom sukobu da pokažu racionalnost i suzdržanost

Foto: VCG

Geng Shuang, zamjenik kineskog stalnog predstavnika u Ujedinjenim narodima, u utorak je ponovio poziva Kine stranama u ukrajinskom sukobu na pokazivanje racionalnosti i suzdržanosti, učinkovito poštivanje humanitarnog prava i izbjegavanje napada na civile i civilnu infrastrukturu.

Tijekom obraćanja na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a o u Ukrajini, Geng je rekao kako je od eskalacije krize u Ukrajini u veljači 2022., sukob uzrokovao velik broj žrtava među nedužnim civilima te oštećenje i uništenje infrastrukture, što je izazvalo tešku humanitarnu krizu s ogromnim utjecajem prelijevanja.

“Pozivamo strane u sukobu da pokažu političku volju, izađu jedna drugoj u susret i započnu mirovne pregovore što je ranije moguće,” rekao je Geng, pozivajući međunarodnu zajednicu da, na temelju objektivnog i nepristranog stajališta, stvori uvjete koji će omogućiti skoro okončanje borbi i preuzme aktivnu ulogu u ovom pitanju.

Kina će nastaviti na vlastiti način promicati mirovne pregovore te ulagati neumorne napore i preuzeti konstruktivnu ulogu u promicanju političkog rješenja ukrajinske krize, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.