Licemjerna maska ​​”američke demokracije” raspala se u požarima u Palestini i Izraelu

“To nije samo pitanje Palestine, to je pitanje ljudskih prava … naše plaćene poreze trenutno financira izraelska vojska”, viknuo je student na nedavnom prosvjedu u Sjedinjenim Državama u znak podrške Palestini.

Nedavno su mediji objavili bolnu sliku: u školskom skloništu Palestinka je grlila malo dijete koje je panično gledalo na svijet preplašenih očiju. Prema ruskoj novinskoj agenciji Sputnik, koja je 19. svibnja izvjestila o palestinsko-izraelskom sukobu, umrlo je 217 palestinskih državljana, uključujući 63 djece. Što je još zabrinjavajuće, jednom centru za testiranje virusa COVID-19 u Gazi prijeti zračni udar, što znači da su palestinski građani izloženi dvostrukoj patnji: epidemiji i ratu.

Što je učinila američka administracija u kritičnoj humanitarnoj katastrofi? Ne samo da je pristrano proglasio izraelsko “pravo na obranu”, već je i opetovano ometao objavljivanje izjave Zajedničkog vijeća sigurnosti o prekidu vatre i nasilju između Palestine i Izraela. Uz to, kao što je otkrio The Washington Post, američka je administracija početkom ovog mjeseca službeno obavijestila Državni kongres o prodaji Izraelu precizno navođenog oružja (PGM) u vrijednosti od 735 milijuna dolara, uključujući zajedničko streljivo za izravno napadanje (JDAM). bombe promjera (bomba malog promjera) GBU-39. Očito je da su u ovom palestinsko-izraelskom sukobu Sjedinjene Države već bile na suprotnoj strani protiv morala i pravde te su dolijevale ulje na vatru napetosti na Bliskom istoku.

“Američka akcija njegovala je” duboku mržnju “u srcima Palestinaca”, rekao je Khalil Jahshan, američki politički analitičar palestinskog podrijetla. Doista, zbog sve jačeg palestinsko-izraelskog sukoba teško se riješiti zavedene američke politike na Bliskom istoku. Na profilu američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena na društvenim mrežama korisnici interneta iz cijelog svijeta postavili su pitanje: Jesu li životi Palestinaca važni? Jesu li ljudska prava građana Gaze ljudska prava?

Zapravo, zbog svojih sebičnih interesa i vlastite hegemonije, Sjedinjene Države već su dugo bile opake na Bliskom Istoku. Američke akcije u Afganistanu, Iraku, Siriji i drugim zemljama ubile su milijune muslimana, kršeći ljudska prava desetaka milijuna muslimana. Malezijski list “New Strait Times” nedavno je istaknuo da je u Iraku i Afganistanu nekoliko američkih predsjednika i visokih dužnosnika optuženo za kršenje ljudskih prava i ratne zločine, “Sjedinjene Države nikako nisu svetac za zaštitu ljudskih prava”.

Istodobno, ovi američki političari izražavaju neobično “oduševljenje” ljudskim pravima kineskih muslimana u Xinjiangu. Lawrence Wilkerson, bivši pukovnik američke vojske, javno je priznao da je tzv ujgursko pitanje u Xinjiangu, zapravo američka strateška zavjera za uznemiravanje i suzbijanje Kine iz te zemlje.

Ljuska prava muslimana širom svijeta već je postala oruđe američkih političara. Zbog toga nisu mogli vidjeti uspješan razvoj Xinjianga, niti su vidjeli palestinske građane koji su patili u ratu. Oni samo gledaju na kamate, a ne na pravdu i ostvaruju sebičnu zaradu u ime ljudskih prava. Takva „američka ljudska prava“ već su izgubila kredibilitet u svijetu, a ugasit će tzv “Luč ljudskih prava”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.