Jedan od najuspješnijih osječkih sportskih kolektiva, Gimnastičko društvo Osijek-Žito, održao je jučer godišnju konferenciju za novinare na kojoj su predstavili rezultate postignute tijekom godine na izmaku kao i planove za iduću godinu.

Izgradnja nove gimnastičke dvorane Sokol centra, najmodernijeg sportskog – rekreacijskog objekta u regiji površine od 2.400 m² s pet dvorana za treninge rekreativne i vrhunske gimnastike, vanjskim sportskim terenima i velikim brojem različitih sadržaja ocijenjen je kao ključni događaj u 2018., ne samo za sportsku gimnastiku, već i za rekreativce svih uzrasta.

Sokolski je dom jedan od najboljih gimnastičkih centara u regiji i svijetu koji vrhunskim gimnastičarima ili onima koji će to tek postati nudi i vrhunske uvjete za trening. Za više od 1000 članova u Sokol centru nude se programi rekreacije za bebe do 3 godine starosti, za trudnice i rodilje, predškolske i školske rekreacije, programi treniranja za odrasle, rekreacije za zreliju životnu dob te gimnastičke rekreacije za djecu s posebnim potrebama.

Sportski direktor i glavni trener GD Osijek Žita Vladimir Mađarević istaknuo je organizaciju 10. izdanja Svjetskog gimnastičkog kupa na kome je sudjelovao rekordan broj posjetitelja i vrhunskih gimnastičara iz cijelog svijeta. Svjetski kup učinili su posebnim jer su na velikoj pozornici, kroz manifestaciju „Feel Good Weekend“ organizirali javno izvlačenje startnih brojeva što je novina u gimnastičkom svijetu. Osim toga, snimka natjecanja iz Osijeka obišla je preko 550 milijuna kućanstava diljem svijeta i tako na najbolji mogući način promovirala Grad.

Niti ove godine nisu izostali ni iznimni sportski rezultati, a neki od vrhunaca su svakako srebrna medalja na Mediteranskim igrama i srebrna europska medalja Roberta Seligmana na konju s hvataljkama. I sljedeća će godina biti vrlo važna za Seligmana koji će kroz natjecanje u Stuttgartu krajem godine pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Osim Seligmanovih nastupa, u 2019. s velikom pozornošću pratit će se i nastupi mladih gimnastičara, njegovih nasljednika, ponajprije Aurela Benovića koji je ove godine s tek navršenih 18 godina već nastupio na tri svjetska kupa, a svojim je vježbama na parteru osvojio i titulu prvaka Hrvatske.

Predsjednik GD Osijek-Žito Marko Pipunić zaključio je na kraju kako postoji mnoštvo razloga s radošću ispratiti godinu na odlasku te se jednako veseliti i predstojećoj 2019.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.