Osječki KBC godinama je, kad je infrastruktura u pitanju, potpuno neadekvatan za moderni bolnički centar i stoga se kao nužno javlja potreba za ulaganjem u obnovu postojeće ili izgradnju nove bolnice. Sve su glasnija šuškanja kako će graditi potpuno nova bolnica, a to je potvrdio je i ravnatelj KBC-a doc.dr. Željko Zubčić gostujući u emisiji Radio Osijeka.

“U Novu 2019. godinu ulazimo sa željom o gradnji nove bolnice u Osijeku. Potrebe su davno prerasle mogućnosti sadašnjega KBC-a Osijek. Riječ je o strateškom projektu za ovo područje Hrvatske. Punu političku i svaku drugu potporu imamo i želimo ovaj projekt doživjeti kao nešto što ostavljamo našim budućim generacijama”

rekao je Zubčić. Riječ je ujedno o nadstranačkom projektu, dodao je.

Lokacija nove bolnice kao i sami početak gradnje zasad su potpuna nepoznanica kao i buduća namjena objekata bolnice uz Dravu. Zubčić je dodao i kako je u protekle dvije godine u obnovu i nabavku nove opreme uloženo 70 milijuna kuna, a u KBC-u Osijek trenutačno je zaposleno 27 liječnika više nego prije dvije godine, a medicinskih sestara i tehničara 63-oje.

Foto: Dubravka Petric/Pixell

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.