Još je samo tjedan dana do početka petog WineOS-a, najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske. Organizatori su danas najavili nekoliko značajnih noviteta i bogat program koji nas očekuje sljedećeg petka i subote, 11. i 12. siječnja.

“Najvažnije promjene su nova, ekskluzivnija lokacija, konkretno restoran “Muzej Okusa”, te novi termin na samom početku nove kalendarske godine. Dakako, za sve vinoljupce dovodimo brojne zanimljive proizvođače vina predvođene najznačajnijim imenima iz naše regije”

istaknuo je na konferenciji za novinare pokretač projekta i savjetnik u organizaciji Vinko Ručević.

Predstavnici Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka, zamjenik župana Goran Ivanović i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, posebno su potencirali važnost WineOS-a za razvoj turizma u regiji. Marijan Knežević je u ime udruge “Graševina Croatica”, suorganizatora festivala, istaknuo kako je WineOS vrlo važan za lokalne proizvođače, budući da predstavlja središnji događaj vinske regije Slavonija i Podunavlje, a u novom se terminu održava neposredno uoči najvećeg blagdana svih vinara – Svetoga Vinka.

Festival će i ove godine pratiti program radionica koje su izazvale veliko zanimanje publike.

“Zapažen interes, kao i činjenica da je v

eći dio mjesta rasprodan još prije Božića, najbolje govori u prilog tome da smo pogodili ukus publike. Posebno veseli što će, uz brojne proizvođače vina, sudjelovati i velik broj gostiju izvan Osijeka i Hrvatske”

Naglasio je organizator radionica, poznati vinski bloger Željko Garmaz.

Jedna od značajnih novosti jest da je osječka udruga “Dekanter” preuzela vodeću ulogu u organizaciji festivala. Njezin čelnik, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora WineOS-a, Boris Ocić ističe kako nas ponovno čekaju dva dana hedonističkog raja. “Posjetitelji će ponovno moći uživati u vinima i delicijama. Udruga “Dekanter” je u malo više od pet godina postojanja od potpore u organizaciji došla do preuzimanja vodeće uloge u stvaranju WineOS-a što me posebno veseli”, ističe Ocić

Ulaznice za festival prodaju se po cijeni od 80 kuna i moguće ih je u pretprodaji nabaviti u Vinoteci “Vinita” u Strossmayerovoj 21. Tamo možete nabaviti i ulaznice za radionice na kojima još ima slobodnog mjesta, a njihova je cijena 50 kuna. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.