Upisi i treninzi u karate klub Kuna su ponedjeljkom i petkom od 19 sati u OŠ Dobriše Cesarića, Neretvanska 10 u Osijeku.

Za natjecatelje osim treninga u školi treninzi su utorkom i četvrtkom u NSD Gradski vrt Osijek, Kneza Trpimira 23.

kontakt: karateklubkuna@gmail.com

Budite u životu neustrašivi, hrabri i odlučni! OSS 🥋

Trenirajući karate djeca vježbaju mišiće cijelog tijela. Kroz trenažni proces razvija se brzina, snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija. Posebno treba naglasiti jačanje osobnosti  i samopouzdanja, kao i plemenitost karate sporta (disciplina, kontrola, poštovanje, odgovornost prema radu i školskim obavezama).

U karate borbama koriste se ručne i nožne tehnike koje trebaju biti izvedene snažno, brzo i tehnički ispravno pazeći da tehnika ne povrijedi protivnika. U disciplini kate izvode se strogo propisane tehnike, te natjecatelji trebaju prikazati potpuno razumijevanje tehnika, pravilan ritam, brzinu, ravnotežu, te ispravnost tehnika. Zahtjevnost sportskog karatea zahtjeva raznolikost trenažnog procesa, a time brz razvitak svih motoričkih sposobnosti. Također, raznovrsnost karate treninga ima velik utjecaj na zdravlje.  Odličan je za astmatičare, jača prirodni imunitet, te utječe na zdrav metabolizam.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.