Alumni promocija, dodjela počasnih diploma bivšim studentima održana je u petak, 25. siječnja, na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, kao dio obilježavanja 40. obljetnice fakulteta. Bila je to prigoda da se svi koji su diplomirali od 1981. do kraja 1998. godine ponovno susretnu, prisjete studentskih dana i razmijene profesionalna iskustva.

– Prvi put smo organizirali ovakvo okupljanje i prema reakcijama bivših studenata bio je to dobar potez. Ovo je prilika prisjetiti se početnih generacija studenata koje su stvorile temelje modernog fakulteta kakav danas imamo. Riječ je o jedinstvenoj prilici da se ponovno okupe i prisjete uspomena koje su stekli studirajući na ovom fakultetu. Planiramo svakih pet godina organizirati ovakva okupljanja, u sklopu obilježavanja malo okruglijih obljetnica fakulteta, rekao je dekan FERIT-a Drago Žagar.

Jedan od bivših studenata je Zdravko Zetović, koji je diplomirao davne 1981. godine.
– Ja sam drugi diplomant u povijesti ovog fakulteta. Studij me zanimao pa sam ispite položio u prvom roku i stekao zvanje inženjera elektrotehnike, smjer elektrostrojarstva. Zadovoljan sam jer mi je fakultet puno pomogao u životu, stekao sam tu dragocjena tehnička znanja. Nakon toga, profesionalni život mi se često mijenjao, a sada imam vlastitu tvrtku za proizvodnju PVC i aluminijskih prozora. I sin je krenuo mojim stopama, diplomirao na FERIT-u pa sada i on radi u obiteljskoj tvrtki. Ideja o okupljanju bivših studenata me oduševila i odmah sam se odazvao pozivu. Uvijek sam se osjećao dijelom ovog fakulteta, istaknuo je Zetović.
Dekan i djelatnici fakulteta nazočne su upoznali s razvojem u području znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti te ih potaknuli na zajedničko otkrivanje područja moguće buduće suradnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.