Desetak godina Dubravka Rakić iz Bijelog brda prodaje proizvode svog OPG-a na glavnoj osječkoj tržnici. S mužem i sinom na jutru i pol zemlje uzgaja razno povrće.

– U ponudi trenutačno imamo ciklu, mrkvu, peršin, krumpir, luk, bundeve, tikvice, grah, kelj, češnjak, a također i ljeti sezonsko povrće poput rajčice, paprike, krastavaca…

Dugo se bavimo ovim poslom i primjećujem da je sve manje kupaca.

Ne znam je li to zato što ljudi odlaze u inozemstvo ili zbog smanjenja kupovne moći. Primijetim razliku čak u odnosu na prošlu godinu, recimo, crna rotkva se tad jako dobro prodavala, a ove je godine nitko ne kupuje. Također i češnjak. Prodajem ga na vijence i na kile, no slabo ide, prošle godine u ovo doba se naveliko prodavao.

Najteže mi pada utovarivanje povrća kad većinu vraćamo. Sin će naslijediti OPG, ali ako se prodaja nastavi smanjivati pretpostavljam da će odustati od toga i otići van kao većina. Kćerka mi je već otišla u Irsku, rekla je Dubravka Rakić i dodala da u ovakvim okolnostima mladima ne bi preporučila bavljenje poljoprivredom jer je to težak posao koji ne donosi očekivane rezultate.

  • prenosimo iz magazina Tržnica Danas

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.