NOĆ IDEJA 2019 – Suočavanje sa sadašnjošću u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine u 19.00 sati u OSIJEKU i to u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Studijska čitaonica, Europska avenija 24.

“Lov na lažne vijesti”. 

Na pojavu kojih izazova utječe širenje lažnih vijesti u javnom prostoru i raspravi? Kako novi mediji mogu promijeniti naš odnos prema činjenicama i utjecati na mišljenje? Na koji se način možemo suprotstaviti lažnim vijestima?

Francuski institut u Hrvatskoj vas sa zadovoljstvom poziva na međunarodni okrugli stol vezano uz ova i sva ostala pitanja koja se mogu pojaviti tijekom rasprave koju će voditi:

–        Jacques Pezet, francuski novinar iz Berlina, suradnik rubrike CheckNews dnevnika Libération,

–        Tomislav Levak, predavač medijskih kolegija na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku ,

–        Lana Ciboci, predavačica na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu i potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

NJ. E. gospodin Philippe Meunier, veleposlanik Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, otvorit će ovu večer rasprave.

Razmjene mišljenja odvijat će se na engleskom jeziku, dok će moderator istih biti Giovanni Vale, neovisni novinar iz Italije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.