Domaća ručno rađena tjestenina od nekoliko vrsta brašna, raznih okusa i boja, odnedavno se može kupiti u zatvorenom dijelu tržnice. Riječ je o kutku Toscanine j.d.o.o. u vlasništvu Osječanke Mirele Horvatović.

– Na tržnici sam oko devet mjeseci, s tim da sam zadnja tri mjeseca u zatvorenom dijelu. U ponudi imam domaću, ručno rađenu tjesteninu različitih okusa s bijelim te integralnim i pirovim brašnom.

– Proizvodim i tjestenine s dodatkom špinata, kurkume, paprike, đumbira, chia sjemenki… Riječ je o domaćem tijestu bez ikakve kemije, na bazi brašna i jaja koja kupujem kod naših, hrvatskih proizvođača, sa svježim prirodnim dodacima, bez umjetnih boja. Sve radim sama, uz pomoć malog stroja.

– U ponudi imam i nešto domaćeg keksa kakvog su pekle naše bake, vafliće, slane štapiće i mlince. Otkako sam u zatvorenom dijelu, porastao mi je promet, vani sam se malo gubila među krumpirima i lukom.

– Mislim da sam sada na pravom mjestu. Još treba proći određeno vrijeme da se ljudi naviknu i prihvate. Ovaj je posao katkad naporan jer traje 24 sata – pola dana na tržnici, a ostatak dana u radionici. No optimistična sam, nema mi druge, rekla je Mirela.

  • prenosimo iz magazina Tržnica Danas

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.