Hrvatska glazbena unija od 1997. svake godine dodjeljuje Nagradu STATUS najboljim instrumentalistima za vještinu i umijeće sviranja u prethodnoj godini. Ove godine po prvi put dodjela nagrade Status održava se u Osijeku u organizaciji osječke podružnice HGU-a i njezinih članova.

Nagrade glazbenicima dijele se za vještinu sviranja njihovih instrumenata po kategorijama pop-rock, zabavna i narodna glazba, a od 1998. uvedena je kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. godine kategoriji pop-rock pridodan je naziv urbana kategorija, a sukladno produkciji i izdanjima koje su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Diskografskoj nagradi Porin. Nagrada “Status” od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Dvadeset i treća dodjela strukovne nagrade “Status” održat će se u srijedu, 27. veljače 2019. godine u “Muzeju okusa” s početkom u 19 sati i 30 minuta!

Svečani program dodjele nagrada u svih 19 kategorija, vodit će Uršula Tolj i Igor Delač, a glazbom će ga obogatiti nagrađeni instrumentalisti svojim vrhunskim izvedbama.

Nakon svečane dodjele, u prostoru “Muzeja okusa”, program se “seli” u PLAN B, gdje Hrvatska glazbena unija svim zainteresiranim sugrađanima daruje koncert “DINO DVORNIK Tribute band”-a.

Početak ove glazbene “poslastice” je u 21:30 sati, a ulaz na koncert je besplatan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.