Delegacija medija NR Kine na čelu s glavnom tajnicom udruženja svih kineskih medija i direktorima najvećih kineskih medijskih kuća People’s Daily, China Daily, Europe Times, China News Service s prijateljima i suradnicima iz Agencije Osijek Danas održala je sastanke u Zagrebu s predstavnicima Hrvatskog novinarskog društva, a potom i HRT-a. Čulo se kako će se raditi na jačanju suradnje između HRT-a i kineskih državnih medija. Posebice se to odnosi na projekt Belt & Road, uz kreiranje inicijativa, kao i buduća razmjena i međusobni posjeti direktora, urednika i novinara iz HRT-a i kineskih medija.

Suradnja se podiže na višu razinu ?

Dan ranije, u srijedu 27. veljače 2019. delegacija je posjetila Dubrovnik gdje su na sastanku s direktoricom TZ grada otvorene teme promocije Dubrovnika i Hrvatske u Kini, kao i nadolazeći važan politički summit “Kina 16 plus” zemalja Istočne i Srednje Europe i Kine, koji za cilj ima produbljivanje i intenziviranje odnosa na području trgovine i ulaganja, te ostalih važnih gospodarskih grana, a čiji domaćin je Dubrovnik te sudjelovanje Turističke zajednice grada Dubrovnika u organizaciji prihvata pratnje visokih gostiju.

Predstavnici kineskih vodećih medijskih kuća uputili su brojna pitanja i prijedloge direktorici Romani Vlašić o budućoj mogućoj suradnji i povećanju vidljivosti Dubrovnika u kineskim medijima te su izrazili svoje oduševljenje Dubrovnikom, kao hrvatskim najprepoznatljivijim brandom u svijetu.

Delegacija je posjetila i Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku gdje su im predstavljeni studiji koji se na Odjelu izvode te je naglašena mogućnost suradnje kineskih sveučilišta sa Sveučilištem u Dubrovniku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.