Inicijativa ogranka HNS-a Industrijska četvrt za uređenje Krapinskog naselja
je realizirana!
Započela je sanacija infrastrukture, a ključni će se komunalni problemi rješavati kroz
četiri godine. U Gradu Osijeku najavljuju da su kolne površine i parkirna mjesta te pješačke staze uplanu za ovu godinu. Ukupna vrijednost uređenja Krapinskog naselja iznosi oko milijun kuna.
Ovu inicijativu započeo je ogranak HNS-a Industrijska četvrt na čelu s predsjednikom Miroslavom Jelićem još u studenom 2016. godine kada su članovi ogranka prikupili 94 potpisa stanara Krapinskognaselja sa zahtjevom za uređenje. U zahtjevu se zatražila cjelokupna obnova ceste, uređenjenogostupa, postavljanje rasvjete i prometnog ogledala na izlazu iz naselja te prometnog znaka naziva„Krapinsko naselje“ na Vinkovačkoj cesti u oba smjera, uklanjanje raslinja na samom ulazu u naselje i čišćenje snijega ralicom. HNS-ovci su zahtjev zajedno s potpisima urudžbirali u Gradskoj četvrti Industrijska četvrt i Gradu Osijeku – Upravni odjel za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša i lokalnu samoupravu.
Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. siječnja 2018. godine HNS-ov vijećnik Marin Babić je postavio pitanje i iznio inicijativu HNS-a Industrijska četvrt vezanu uz Krapinsko naselje.
Početkom veljače 2018. godine prvi je dio HNS-ove inicijative realiziran – nakon 65 godina na ulaz u Krapinsko naselje postavljeni su putokazi i prometno ogledalo. Ulaskom radnih strojeva u Krapinsko naselje započela je realizacija drugog dijela HNS-ove inicijative.
„Iznimno smo zadovoljni početkom radova u Krapinskom naselju, jer to znači da je inicijativa našeg Ogranka HNS Industrijska četvrt, kao i našeg gradskog vijećnika Marina Babića, konačno urodila plodom. Razvidno je da gradski odjeli vode brigu o naseljima u Gradu Osijeku te da Gradska uprava ima
sluha za rješavanje ovakvih problema i usvajanje inicijative koje predlažemo u suradnji s našim sugrađankama i sugrađanima. Hvala svim stanovnicima Krapinskog naselja koji su potpisali naš zahtjev i na taj način pridonijeli realizaciji. Poručujem kako ćemo i nadalje komunicirati i osluškivati potrebe građana i služiti im kao spona u razgovorima s Vijećem Gradske četvrti i Gradskim vijećem Grada Osijeka.“ poručio je Miroslav Jelić, predsjednik ogranka HNS-a Industrijska četvrt.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.