U 61. kazališnoj sezoni u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku očekuje nas 5 premijernih naslova, jedna obnova i 13 repriznih predstava.

Do nedjelje traje tradicionalna manifestacija “Djeco, kazalište vas zove!”, a pozivaju i na upise pretplate, igraonica i studija.

Prva premijera u osječkom kazalištu bit će 20. rujna, od kada i u redovitom repertoaru možete pogledati “Trojicu u Trnju”, predstavu koja je prvu izvedbu imala na Osječkom ljetu kulture, a namijenjena je starijim osnovnoškolcima.

U listopadu će premijerno biti izvedena predstava “Lav koji nije znao pisati” Martina Baltscheita u prijevodu i režiji Damira Mađarića. U koprodukciji s Gradskim kazalištem Joze Ivakića iz Vinkovaca pripremljen je mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta “Pepeljuga”, tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, a osječka je premijera najavljena za 12. listopada.

U prosincu dolazi prigodna “Božićna panika” Đorđa Dukića, a na proljeće iduće godine “Ljepotica i zvijer” u režiji Petronele Dušove.

Legendarna predstava Branka Mihaljevića “Zeko, Zriko i Janje” osvanut će u novom ruhu, jer za obnovu predstave pripremaju novu kostimografiju i scenografiju.

Od danas do nedjelje, 08. rujna, kao i obično početkom sezone, moći ćete pogledati najpopularnije predstave za samo 10 kuna, u sklopu manifestacije “Djeco, kazalište vas zove!”. Na rasporedu su “Patkica Blatkica”, “Uspavanka za mišića”, “Ružno pače”, “Nezaboravak” i “Mi se vuka ne bojimo”.

Programska knjižica: programska knjizica 2019-2020

Početkom sezone upisi su za polaznike u studije – Plesnu igraonicu Početnicu, Baletni studio, Dramski studio za osnovnoškolce i Dramski studio za srednjoškolce.

Upisi u Baletni studio za djevojčice i djevojke od 6 do 18 godina bit će održani u ponedjeljak, 9. rujna 2019. s početkom u 18 sati. Voditeljica je Maja Huber, a asistentica Ana Marija Lendić.

Dramski studio za srednjoškolce polaznike upisuje u srijedu, 11. rujna 2019. od 19,30 sati, a voditeljica je Areta Ćurković.

Upisi u Dramski studio za osnovnoškolce bit će održani u subotu, 14. rujna 2019. u 10,00 sati. Voditeljica studija je Lidija Helajz, a asistent Gordan Marijanović.

Upisi u Plesnu igraonicu Početnicu, za mališane od 4 do 6 godina, na rasporedu su u ponedjeljak, 16. rujna 2019. u 17,00 sati, voditeljica je Aleksandra Colnarić, a asistentica Iva Smoljan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.