Međunarodna noć šišmiša bila je prigoda za još jedno edukativno druženje građana u osječkom ZOO vrtu, posebice onih najmlađih za koje je bio priređen zanimljiv program. U okrilju mraka, u ZOO vrtu okupili su se zainteresirani mališani u pratnji roditelja i najprije u kreativnoj radionici uz pomoć studentica biologije izrađivali papirnate maske i origami figurice u obliku šišmiša. Zatim su si na lica nacrtali te zanimljive leteće sisavce pa tako ukrašeni odslušali predavanje o šišmišima i doznali mnogo fascinantnih podataka.

Svoje novostečeno znanje odmah su i pokazali u zabavnom kvizu o šišmišima.
Ujedno su imali priliku upoznati se i sa zmijama te obići akvarije i terarije.
– Na obilježavanju Međunarodne noći šišmiša željeli smo posjetitelje, osim educiranja o šišmišima, upoznati i s gmazovima te tako iskoristiti priliku i naučiti ih da ih se ne plaše.

Cilj nam je ljude privući u ZOO vrt kako bi vidjeli da zoološki vrtovi nisu loši, pokazati da marljivo radimo i brinemo o životinjama. Ova manifestacija također je dobra prilika za to. Drukčije je kada djeca vide životinje uživo, a mnogi su rado držali zmiju i sami zaključili da im se te životinje sviđaju. Imamo i štand na kojemu se mogu vidjeti preparirani šišmiši, budući da nemamo žive u ZOO vrtu, a može se vidjeti i primjerak kože velike zmije kao i kućice šišmiša koje smo sami izradili. Nekoliko takvih kućica postavljeno je i u ZOO vrtu, rekao je akvarist Tomislav Mandić.

Mališani su zaista sa zanimanjem promatrali zmije i držali ih u rukama. Tako su i osmogodišnji Danijela i Adrian hrabro nosili zmije i proučavali njihove šare iz blizine.
– Došao sam s tatom, super mi je ovdje! Šišmiši mi se sviđaju jer su baš neobične životinje – miševi s krilima. A drago mi je što sam mogao držati zmiju. Najviše mi se sviđa njezina glava. Uvjerio sam se da nije zločesta i opasna, rekao je Adrian Marković Juričak.
Mališani su rekli da će i ubuduće pratiti događaje u ZOO vrtu, a svoje će dojmove sigurno još dugo prepričavati prijateljima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.