LJUBLJANA, 14. prosinca (Xinhua) — Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u subotu u Ljubljani rekao kako suradnja Kine i zemalja srednje i istočne Europe ulazi u novu fazu nadogradnje.

Govoreći na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji sa slovenskim zamjenikom premijera i ministrom vanjskim poslova Mirom Cerarom je Wang rekao kako je suradnja Kine i zemalja srednje i istočne Europe, također poznata kao suradnje 17+1, međuregionalna suradnička platforma temeljena na zajedničkim težnjama Kine i zemalja srednje i istočne Europe koja je urodila ranom žetvom i važnim rezultatima u gotovo 20 područja suradnje.

Wang je rekao kako kineska organizacija samita suradnja 17+1 u prvoj polovici 2020. svjedoči o velikoj važnosti koju Peking pridaje mehanizmu i odgovara na zajedničke želje 17 europskih nacija za daljnjim podizanjem razine suradnje.

Uz produbljenje tradicionalne suradnje, Kina i zemlje srednje i istočne Europe mogu proširiti suradnju u novim područjima kao što su digitalno gospodarstvo, umjetna inteligencija, financijska tehnologija, biološke znanosti i zaštita okoliša, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.