Američki medij U.S. Commerce News je 1. siječnja objavio izvješće pod naslovom „Predsjednik Kineske medijske grupe: pojedini zapadni mediji ‘kompiliraju reportaže o Kini kao roman’ “.

Kako je navedeno u izvješću: Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe je 1. siječnja u novogodišnjoj poruci kritizirao pojedine zapadne medije koji izvještavaju o Kini s predrasudama te pripremaju i objavljuju vijesti o Kini kao da kompiliraju roman, što je suprotno radnoj etici novinarstva koja uvažava objektivitet i autentičnost.

Shen Haixiong je, predstavljajući prijateljske razmjene i suradnju s više od 150 međunarodnih medijskih kuća prošle godine je naglo, bez ikakvog prikrivanja, kritizirao pojedine zapadne kolege. „Sa žalošću sam primijetio kako su neki zapadni mediji, iz meni nepoznatoga razloga, u reportažama o Kini ‘oboljeli od selektivne sljepoće’, te čak objavljivali glasine s ulica i neutemeljene navode kao službene vijesti, čime su javnosti pružili deformaciju i učinili da se neke ‘vijesti’ ne razlikuju od književnog romana.,” naveo je Shen.

Nastavio je ističući da je činjenica život novosti, a ako neki mediji objavljuju reportaže prema svom zamišljanju ili kompiliraju vijest kao roman, samo čine veliku štetu autoritetu bilo kojih medija. Pozvao je da sve rukovoditelje medija da održavaju svijest i budnost o tome.

Kako javlja U.S. Commerce News, imajući u vidu da je Shen Haixiong u poruci više puta ponovio stav za sveobuhvatno, objektivno i ispravno izvještavanje o vrućim temama svijeta i otklanjanje neistina i predrasuda i niz koraka Kineske medijske grupe, ova kineska medijska kuća sa ogromnim razmjerima već sebe definira kao međunarodni vrhunski mediji, a ne samo propagandnu instituciju koja služi kineskim unutrašnjim poslovima. To pokazuje da će se pojaviti nova promjena u međunarodnom medijskom spektru.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.