Kina nikad nije bila manipulator valutom, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova u utorak, dodajući kako je odustajanje od određivanja Kine kao manipulatora valutom Sjedinjenih Američkih Država u skladu s činjenicama i međunarodnim konsenzusom.

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang je navedeno rekao na tiskovnoj konferenciji kada je odgovarao na pitanje u vezi toga što su Sjedinjene Američke Države uklonile oznaku manipulatora valutom za Kinu koju su uveče prošlo ljeto.

“Kina nikad nije bila manipulator valutom. Najnoviji zaključak SAD-a je u skladu s činjenicama i konsenzusom međunarodne zajednice,” rekao je Geng.

Geng je dodao kako je najnovija procjena Međunarodnog monetarnog fonda zaključila kako je tečaj juana općenito u skladu s temeljima gospodarstva, objektivno poričući tvrdnju da je Kina “manipulator valutom.”

Kina je odgovorna zemlja, rekao je Geng, dodajući da, “Smo više puta ponovili kako se ne upuštamo u konkurentnu devaluaciju valute i nikada nećemo upotrebljavati valutni tečaj kao sredstvo za rješavanje trgovinskih sukoba.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.