Daniel Srb jednoglasnom je odlukom ponovno izabran za predsjednika Veslačkog kluba Iktus, na jučer održanoj skupštini. Srb je najavio povlačenje, no na skupštini je izjavio kako to ne bi bilo dobro prihvaćeno s obzirom na aktualno stanje u najtrofejnijem osječkom sportskom društvu. Ponovio je kako osječki veslači zajednički moraju pronaći nove i mlade ljude koji će nastaviti voditi klub, a sadašnja će se uprava povući čim se riješe problemi smještaja veslačkoga doma te se pojave kandidati za novo vodstvo.

– Ozbiljno nas je pogodila i zabrinula najava mogućnosti prodaje zgrade, odnosno pitanje budućnosti kluba i funkcioniranje u ovom prostoru. Mi, kao klub, moramo osigurati mogućnost treninga za sve veslačice i veslače, spremišta za čamce i ostalo jer bez toga jednostavno nema kluba, nema veslanja. Ali uspjeli smo kroz razgovore sa Saponijom i Gradskom upravom osigurati daljnje funkcioniranje kluba u ovom prostoru s ciljem da se trajno riješi problem zgrade veslačkog doma. Ipak smo uspjeli osvojiti jednu veliku europsku medalju – imamo kontinuitet osvajanja velikih europskih i svjetskih medalja, rekao je Daniel Srb.

Govoreći o planovima za 2020. godinu Srb je istaknuo sjajne mlađe seniore – Antona i Patrika Lončarića te Ivana-Antu Grgića koji su i ove godine osvojili medalje. Dodijeljene su posebne nagrade najboljim veslačima za 2019. godinu – braća Lončarić i Ivan-Ante Grgić dobili su velike plakete za osvojeno srebro na Europskom prvenstvu u Grčkoj na kojem su nastupili u četvercu bez kormilara pod vodstvom Jasminke Kraljević-Čolić te uz veslača Fabija Ipsu iz Pule. Srebrnjacima su nagrađeni seniorski prvaci Hrvatske – četverac s kormilarom u kojem su veslali David Šain, Ivan-Ante Grgić, Patrik Lončarić i Anton Lončarić te kormilarka Emilija Arvaj i dvojac bez kormilara u kojem su naslov prvaka Hrvatske osvojili laki seniori Dino Belić i Marin Kovač. Zaslužnim članovima VK Iktus proglašeni su: Zlatko Kovač, Damir Marković, Branko Draganić, Željko Betlehem i Stjepan Pofuk.

Skupština je prihvatila i financijski plan za 2020. godinu prema kojem bi klub imao proračun od 680 tisuća kuna od čega više od polovice izdvaja Grad Osijek, dok se od Osječko-baranjske županije, sponzora i članarina planira potpora od 210 tisuća kuna. U sportskom je planu cilj pojačati nekada najjači segment kluba, a to su redovi juniora i mlađih juniora te se po rezultatima na državnom prvenstvu učvrstiti među tri najjača hrvatska kluba.
Jednoglasno su izabrani i članovi Predsjedništva kluba- Branko Kovač, Vladimir Krajnović, Branimir Srb, Davor Brust, Zdravko Pavić, Boris Čagalj i Mario Štimac. U Nadzornom su odboru Mario Staščik, Branimir Pekić i Ana Sanseović dok je predsjednik Skupštine i sljedeće dvije godine Davor Lončarić.

Izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.