Kina će poslati još medicinskih stručnjaka u Italiju i dati sve od sebe u pružanju medicinskih potrepština i ostale pomoći, rekao je predsjednik Xi Jinping u telefonskom razgovoru s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom u ponedjeljak navečer.

Nakon mjesec dana je kineski rad na prevenciji i kontroli epidemije pokazao pozitivne promjene i ostvario veliki napredak za trenutnu fazu, rekao je Xi, dodajući da je oporavak gospodarskog i društvenog razvoja istovremeno ubrzan.

Ističući kako je talijanska vlada poduzela niz odlučnih mjera za prevenciju i kontrolu kao odgovor na epidemiju je Xi rekao kako Kina čvrsto podržava Italiju i ima puno povjerenje u talijansku pobjedu nad epidemijom.

Kina razumije hitne brige Italije i poslati će još medicinskih stručnjaka u Italiju te dati sve od sebe u pružanju medicinskih potrepština i ostale pomoći, rekao je Xi.

Conte je istaknuo kako je kineska vlada poduzela mjere za učinkovito kontroliranje epidemije, što je pružilo veliko ohrabrenje i preporuke Italiji i ostalim zemljama, dodajući kako Italija čestita Kini na postignuću.

U ime talijanske vlade i naroda je Conte izrazio svoju srdačnu zahvalu Kini i rekao kako vjeruje da će nakon epidemije odnosi između Italije i Kine biti snažniji.

  • izvor: http://croatian.cri.cn/1281/2020/03/17/21s139569.htm

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.