Regionalni ured Osijek, sa svojim ispostavama u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu, ne planira zatvaranje ureda. Međutim, molimo naše korisnike da nas posjećuju samo u slučaju nužde te da koriste druge prikladne kanale za komunikaciju i poslovanje sa Zavodom kao što su e-pošta i telefon.

Konzultacije ćemo obavljati telefonom ili mailom, a i odgođeno je individualno savjetovanja te su korisnici obavješteni o odgodi odnosno načinu na koji mogu izvršiti navedenu aktivnost.

Vezano uz prijavu u evidenciju nezaposlenih, korisnicima je omogućena prijava putem e-pošte hzz.osijek@hzz.hr Uz prijavnicu (Prijavnica_2020. docx; link http://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/vazne-informacije/prijava-u-evidenciju.php ) potrebno je priložiti scan ili fotografiju:

  • identifikacijskog dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u RH, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje)
  • potvrde o boravištu (ukoliko se osoba prijavljuje izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici).

Također je omogućeno podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti:

  • skenirano putem e-maila uz presliku osobne dokumentacije (osobna iskaznica, putovnica):

hzz.osijek@hzz.hr

  • telefonskim putem (za osobe koje nemaju mogućnost podnošenja zahtjeva e-mailom):

Osijek – tel. 031 252 500 fax. 031 201 375

Beli Manastir – tel. 031 701 552

Donji Miholjac – tel. 031 631 319

Đakovo – tel. 031 813 228

Našice – tel. 031 613 187

Valpovo – tel. 031 651 386

Prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, potrebno je priložiti:

  • ispunjeni obrazac zahtjeva za novčanom naknadom (Obrazac NN_2020.docx; link http://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/vazne-informacije/obrasci-naknada-nezaposleni.php )
  • dokaz o razlogu prestanka radnog odnosa (npr. odluka o otkazu ugovora o radu, obavijest o isteku ugovora na određeno…)
  • dokaz o prosjeku bruto plaće ostvarene u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa (npr. potvrda poslodavca, platne liste ovjerene od strane poslodavca)
  • presliku kartice tekućeg računa banke

Ukoliko korisnici nisu u mogućnosti doći do svih potrebnih dokumenata, zahtjev će biti zaprimljen, a riješit će se po primitku cjelokupne dokumentacije.

Svjesni smo da mnogi naši korisnici nemaju pristup elektroničkim medijima, te molimo naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da im pomognu kod popunjavanja i slanja ovih obrazaca. Na taj način ćemo smanjiti dolazak (putovanje) u Zavod.

Čuvajmo sebe i druge, stoji u Priopćenju HZZ-a.

klikni:

HZZ_Priopćenje

Obrasci i Prijavnica:

Obavijest korisnicima – COVID19

Obrazac NN_2020

Prijavnica_2020 (1)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.